Sunday, May 10, 2009

Трофеи и баница на Селската река


Речното парти на 9ти май разбуни селската река и измъкна петия елемент от екосистемата в реката. В уловът на пластмаси провървя на всички, а щастието да видят речни обитатели беше само за късметлии.




В привличането на Шипкалии- другия път ще се справим по-добре. Този път се включиха хората, които живеят или работят около реката и кмета, но затова пък всеки от тях работеше като за двама - трима. (снимка Венелина Стефанова)

Децата от Казанлъшкото Училище Антим I, се позабавляваха с носене на тежки кофи, събиране на треви и боклуци, изследване на водни обитатели и писане на табели.

А хапването!? "Ееех, колко много баница, каза едно момиче, само да имаше и някой да обича баница!!



Концепцията за храната беше да е домашно приготвена и да отговаря на две основни характеристики - БЕЗ пластмасова опаковка и БЕЗ консерванти - баничка, приготвена от Монка, Ана, Кристина и Таня, хляб и питка от Пол и Таня, таратор с млекце от кравите на Елена и орехи от Гошо и сиренце от фермата на Георги в Казанлък, мед от Бай-Стефан и чубрица от градината. Купихме само краставици от магазина естествено неопаковани. Беше ни много приятно и забавно да приготвим домашна почерпка, само се оказа че сме забравили, че 14-15те годишни деца предпочитат сладоледови шейкове, кроасани и други хапванки в шарени опаковки ;) които често завършват в подобна колекция:


Най-малките нещотърсачи също се включиха като посочваха спотайващи се боклуци.


Походната библиотека помогна за измисляне на табели:


Творческия процес: (снимка - някой от нас)

И резултата:


No comments: