Wednesday, July 11, 2007

Отзвук от Руски Паметник

Руски паметник 7:00pm Ей те на това се казва критична маса пешеходци - разпръсната и придвижваща се: обратно на часовниковата стрелка, напряко към паметника, обратно на часовниковата. Къде ли бяха вчера Алексей Лазаров и Петър Табов, които написаха брилятната статия за пешебегачите и пресичането чрез тумбене в Капитал през 2002 година да видят истински пешеходци, които ходят бавно с достойнство и усмивка(ако нямате достъп вземете sms абонамент cap на номер 1923 ден -1.20лв яка статия струва си).
Симпатични тинейджъри които с удоволствие пресичат напред назад питат, ама за какво е това цялото нещо? Ами за Странджа казвам, за Природния парк, за да остане.
Покрай защитниците на Странджа, пешеходците, които са тръгнали от точка А до то точка Б се чудят бре каква стана тя днес - няма нужда да чакаме критична маса да се тумбим, за да пресечем - изведнъж на пешеходната се е материализирал необходимия брой пешеходци, за да си пресичаш на воля във всички посоки на най-абсурдното кръгово кръстовище в София.
Руски Паметник 7:15pm На изток, на запад, на север и на юг докле ти стига взора празни булеварди. Останахме си да си пресичаме заедно с нашите мили приятели куките, които ни правиха кордони, та чак се почуствах като ученик на екскурзия в друг град. Стана време да продължим по пътя си. До следващата среща на някоя пешеходна, защо да не посетим паметника на Апостола?
bTV 10:00pm
Първия анонс - отзвук от Руски паметник, ?! имайки предвид, че новината на деня е постигнато споразумение с фондация "Кадафи". Събитието от Руски Паметник беше отразено доста обективно, с изключение на финалното послание. Не можело видите ли да се реши проблема с защитата на Природен Парк Странджа до есента, когато щяла да се заседава 5-членката на ВАС. Е, пък на това му се вика баш дезинформация, елегантно подадена на зрителите в небрежно изречение утвърждаващо интересите на "инвеститорите". Все пак ще припомня, че единственото необходимо за да се спре играта на "тука има тука нема защитена територия "е добавяне на Приложение No. 1 към закона за защитените територии, с което ще се прекратят всякакви домогвания и удари под кръста от страна на "инвеститорите". (под инвеститори разбирай бизнесмени, подобни на ония, които като влязат в заведение се препоръчва на клиентите да си бегат, не помня кой беше с тази крилата фраза ББ или СС)

bTV-то стигна по далеч в подкрепа на "инвеститорите", излъчвайки изказването на някаква така наречена публична личност, за мен световно неизвестен, който сподели че с протестите и удовлетворяване исканията на улицата се създавал опасен прецедент, който щял да изгони европейските инвеститори,защото видите ли тук хората си търсят и получават правата на улицата. no comment.

това е обстановката в България днес 11.07.07.
от тук нататък следва да тръгнем по разклонението , което води до създаване на споменатото приложение в закона. Струва ми се че топката се сурна по склона и набира скорост, тъй че очаквайте още критична маса тук и там, за да вдигне платното на кораба България и да я спусне по вода. Стига бетон. Имало едно време някаква си коалиция рак, щука и сокол която плувала в бетона с едно малко бетоновозче, шофьорът - някакъв младеж, май беше гадже на на Елена Йончева, върти волана наляво надясно наляво на дясно и така по кръговото. Брех не било кръгово най ми било пустинен остров от бетон, където се заселили бетонобъркачите, царедворците и царя и щастливо доживели края на дните си ловейки риба на конец (за целта се наложило да си разплетат я чорапи я пуловер, кой каквото имал). Соколчето успяло да се измъкне разпервайки криле и да стигне сушата, но свършило и времето на сокола. 18 години ДПС ООД стигат.
Звучи ви като фентъзи? Фантастиката рано или късно се сбъдва, включително матрицата.



Странджа

1 comment:

Anonymous said...

Страхотна статия! Особено ми допадна приказката накрая!!! Очакваме днес решението на щраусите от жълтите павета и после сигурно пак протести!!!