Tuesday, July 03, 2007

За Странджа и протестите

С радост научих, че абсурдното решение на ВАС предизвика много хора да изразят подкрепата си към Българската Природа и спонтанно ги накара най-накрая да излязат на улицата.

Аз ще бъда утре (4.07.07, 7:30pm) на президенството, за да изразя подкрепата си за запазване на природен парк Странджа и прекратяване на опасния прецедент за отмяна на статута на защитени територии ползвайки субективни доказателства и слабостите на българската съдебна система. - http://savestrandja.hit.bg/

С този пост искам да споделя една по-различна гледна точка относно протестите, която е инспирирана от теорията за Пространство на Вариантите на квантовия физик Вадим Зеланд. Кратко въведение - Зеланд нарича "махало" енергоинформационна структура породена от енергийните вълни на група хора, които мислят в една насока. Тези енергийни вълни се наслагват и придобиват независим живот от хората които ги пораждат. Махалата се хранят с енергия - позитивна и негативна.

Обърнете внимание, казва Зеланд, на демонстрациите и митингите, където хората яростно протестират срещу военните действия. За махалото, което се опитва да подхване бой със своя противник, те са също толкова предани и желани привърженици, както и поддръжниците на битката. Активният протест е истинско поддържане на войната, макар наивните привърженици да са убедени в обратното. Миролюбивите предложения и разкриването на истинското лице и мотиви на махалото са действията, които провалят войната.

По този повод подкрепям идеята утрешния протест да е миролюбив и затова нека изразим подкрепата си за Странджа и за природата в България, като се настроим позитивно, убедени в правотата си и нека плакатите са насочени към разкриване на истинското лице и мотиви на инвеститорите. Задачата определено не е никак трудна, тъй като тези сладури въобще не се прикриват, толкова са нагли, че чак името им значи "сблъсък". (crash). Арестите доведоха до публичност, тъй че сега остава да разширим кръга на позитивната енергия.

Ето и нещо за вдъхновение, което стигна до мен благодарение на календара на Българска фондация БИОРАЗНООБРАЗИЕ

Чудната планина
Има чудна планина
Странджа се нарича тя.
Тук в поточета бистри
С камъчета лъчисти,
Бягат чак от планината
Слизат долу в равнината
И по детски те игриво
Спират до морето живо...

Йоана Томова. 2ри клас
НБУ "Михаил Лакатник" - Бургас

Още по темата:
http://www.optimiced.com/bg/
http://nabludatel.blogspot.com/2007/07/20.html
http://bulgaria.indymedia.org/newswire/display/16936/index.php
Арт снимки - черно и бяло http://tropot.net/photoblog/

1 comment:

Anonymous said...

Да, това е война.
Ние не искаме мир със съсипвачите.
Настояваме за тяхното поражение.
Патогенният бацил не се маха с добра дума, трябват антитела, или в краен случай - антибиотици.